Wil jij jouw kind straks laten vinken of vonken? Je zult vast al wel eens nagedacht hebben over de toekomst van je kind.  Zeker wanneer blijkt dat je kind een leeruitdaging heeft. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde banen een bepaald type mens aantrekt. Observeer je kind en kijk wanneer je kind zich helemaal in haar of zijn element voelt en daardoor puik werk aflevert. Hiermee krijg je een indruk in wat voor (werk)omgeving je kind straks zal gedijen.

Zo zie je op de eerste hulp relatief meer mensen met dyslexie of ADHD. Het betekent niet dat iedereen met ADHD of dyslexie goed functioneert op de eerste hulp, maar dat er elementen in het werk zitten waarbij de persoon het uitmuntend doet. Iemand met autisme zal zich ongelukkig voelen in bijvoorbeeld verpleging. En iemand met dyspraxie zal niet gauw een ambachtelijk beroep overwegen.

Laten we eens per uitdaging kijken welke elementen van invloed zijn op het optimaal functioneren van je kind.

ADHD

In zeer gestresste situaties doen ADHD-ers het uitstekend. Daar waar iemand zonder ADHD zich angstig en overweldigd kan voelen wordt iemand met ADHD juist supergefocust. Iemand met ADHD zal ook zeer goed gedijen in werk met veel fysieke beweging. Juist de beweging houdt zo iemand gefocust en gelukkig.  Lees hier het succesverhaal van iemand met ADHD.

Dyslexie

Mensen met dyslexie zijn visuele denkers met een uitstekend visueel geheugen. Daarmee zijn ze in staat een situatie snel en nauwkeurig in te schatten, waarbij ze vele details van het gebeurde achteraf nog goed vast kunnen leggen. Daarnaast hebben ze goede, verbale communicatievaardigheden en unieke oplossingen voor problemen. Ideaal als lid in een team.

Deze talenten zijn ook handig bij verkoop, creatieve rollen, technische vaardigheden, strategisch denken, marktanalyses en meer. Lees hier het succesverhaal van iemand met dyslexie.

Autisme

Het autistische brein blinkt uit in patronen en detail. Reden waarom we vaak de associatie leggen met de computer nerd. Deze specialistische manier van denken kan op veel gebieden met succes worden ingezet. Het oog voor detail, een sterk geheugen en vasthoudende eerlijkheid zijn eigenschappen, die bij accountancy en recht goed van pas komen. Lees hier het succesverhaal van iemand met asd.

Dyspraxie

Mensen met dyspraxie* neigen vaak naar een sterk verbaal begrip en communicatie. Werk waarbij communicatie en creativiteit betrokken zijn, zoals lesgeven of schrijven, zijn bij uitstek geschikt. Door hun sterke empathie en probleemoplossend vermogen behoren verpleging of therapeut tot de mogelijkheden.

*Dyspraxie is een motorische ontwikkelingsstoornis die leidt tot problemen bij het plannen en coördineren van motorische handelingen.

Zoals je ziet blijft er genoeg over voor je kind om uit te kiezen voor een latere loopbaan. Wil je je kind nog beter kunnen ondersteunen dan is de online cursus

De 9 Leerstijlen – ont-dek en ont-wikkel het talent van je kind

een aanrader. Voor meer informatie klik hier

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend