Hoe verloopt een Movement Based Learning sessie

Een sessie duurt ongeveer een uur. Is het je eerste keer dan kan het anderhalf uur duren. Ben je minderjarig dan neem je je ouder of verzorger mee. Vind je het als volwassene fijn dat er iemand met je mee komt dan is dat oké.

Iedereen heeft zijn eigen leerritme, zijn eigen flow. In ons eigen ritme komen is het eerste wat we doen. Ook ik.

Dan volgen we het vijfstappenplan van Movement Based Learning

 • null

  Stap 1

  Je gaat je doel bepalen. Wat wil je leren, waar wil je naar toe in deze sessie? Ik ondersteun je bij de juiste formulering van je doel. Dat kan ook als ouder voor je kind.

 • null

  Stap 2

  Je gaat je doel in actie zetten. Dat kan zijn door daadwerkelijk de handeling te doen, door een rollenspel of je inleven in de situatie, die te maken heeft met je doel. Daarbij observeren we samen hoe het gaat en/of voelt.

 • null

  Stap 3

  We kijken in het leermenu van Movement Based Learning welke Building Block Activity (Bouw Blok Activiteit – BBA) je nodig hebt om je doel te bereiken. Die passen we dan toe.

 • null

  Stap 4

  Je doet nogmaals stap 2 waarbij we weer samen observeren wat er veranderd is. Hoe gaat het nu? Hoe voelt het nu? Soms kan het zijn dat je nog wat extra’s nodig hebt om je doel te bereiken. Dan nemen we in deze sessie daar ook de tijd voor.

 • null

  Stap 5

  Verheug je!

Thuisspel (homeplay)

Indien nodig leer ik je begeleider de Building Block Activity die we hebben gebruikt voor thuis.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link