De 9 Leerstijlen

Cursus de 9 leerstijlen

Als ouder heb je het beste voor met je kind. Je geeft je kind graag een  goede start, zodat je kind straks als weerbare volwassene de maatschappij in kan. Belangrijk is daarbij het ont-wikkelen van het talent van je kind.

Howard Gardner ontwikkelde de theorie van de Multiple Intelligences en Thomas Armstrong heeft dit werk bekend gemaakt via een aantal boeken. Van hieruit heb ik een cursus ontwikkeld speciaal voor ouders om de leerstijl van je kind te ontdekken.

Op school wordt voornamelijk in de logisch-mathematische leerstijl lesgegeven. De overige acht leerstijlen met de  bijbehorende geniale mogelijkheden worden hierdoor verwaarloosd. Ook de testen zijn logisch-mathematisch van opzet. Heeft je kind een andere leerstijl kan het minder makkelijk de leerstof opnemen, verwerken en reproduceren. De motivatie om te leren kan hierdoor dalen met tegenvallende schoolresultaten. School is dan stom en de vraag komt dan ongetwijfeld: waarom moet ik dat allemaal leren?

Wanneer je met de leerstijl van je kind de leerstof interessant en begrijpelijk kunt krijgen en houden voorkom je veel frustratie bij je kind en bij jezelf. Daarnaast geeft de leerstijl de richting aan voor de keuze van een buitenschoolse activiteit als sport, dans, muziekles enz., maar ook speelgoed en boeken.

En wanneer je kind een vervolgopleiding gaat kiezen geeft de leerstijl houvast.

Wat leer in je in deze cursus?

  • De theorie van de 9 Multiple Intelligenties
  • De ontwikkeling van de intelligenties
  • Observeren
  • Tips bij de 9 leerstijlen

Reviews

Dunja heeft een heel overzichtelijke documentatie gemaakt waarbij de verschillende leerstijlen op een rijtje staan. Vaak weet je wel of je kind ruimtelijk inzicht heeft, muzikaal is of heel gemakkelijk contact maakt met anderen, maar dat je daarmee ook de leerstijl kan aanpassen daarmee, was nieuw voor mij. Het leren wordt zo gemakkelijker voor je kind en plezieriger om te doen. Iedereen is anders, dus eigenlijk heel logisch dat de leerstijl waarbij je het beste presteert, ook voor iedereen anders is. Fijn om dit als handvat te gebruiken voor de komende jaren op het voortgezet onderwijs. Hella

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link