Movement Based Learning

Movement Based Learning is een programma gebaseerd op bewegend leren. Het brein groeit doordat je beweegt. Door te bewegen leg je verbindingen aan tussen de verschillende hersendelen. Bij Movement Based Learning noemen we die Building Block Activities (Bouwsteen Activiteiten).

Kinderen zijn nog in ontwikkeling en daarmee ook de verbindingen tussen de diverse hersendelen. Daarom is het essentieel dat kinderen veel bewegen zodat ze goed kunnen functioneren.

Wanneer de samenwerking tussen alle delen van de hersenen makkelijk gaat kan alle informatie, die binnenkomt, op een goede manier verwerkt worden. Zo zullen alle seintjes tussen de hersenen en het lichaam optimaal doorgegeven worden.

Wanneer je kind minder mobiel is is Movement Based Learning bij uitstek een fijne manier de bewegingsontwikkeling van je kind te stimuleren zonder je kind te overbelasten.

Cecilia Koester

Cecilia ontwikkelde dit programma in Amerika. Cecilia gaf les aan een klas met uniek begaafde kinderen, daardoor hadden deze kinderen speciale behoeften. De inzet van Brain Gym® voor deze kinderen was vaak buiten hun bereik. Cecilia is op zoek gegaan naar een programma waarbij de voordelen van Brain Gym® en de behoeften van de kinderen samenkwam. Zij deed dit in nauwe samenwerking met Paul en Gail Dennison. Paul en Gail zijn de ontwikkelaars van Brain Gym® 101 en de Educatieve Kinesiologie en de oprichters van de Educational Kinesiology Foundation.

Movement Based Learning is een aanrader voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt. De cursus geeft je inzicht in de bewegingsontwikkeling van een kind. De Bouwsteen Activiteiten versterken het bewegingsfundament van het kind, mobiel of niet. Wanneer het fundament stevig staat kun je weer leren in plaats van reflexmatig reageren.

Nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar contact@atouchofdunja.nl

Cecilia en ik

Contact

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen?

Je kunt me bereiken via het formulier of onderstaande gegevens.

Tel: 06 – 589 11 031

Email: contact@atouchofdunja.nl

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link