Een leeruitdaging is lastig en vraagt veel van je kind, jou als ouder en de school. Er zit ook een positieve keerzijde aan een leeruitdaging. De vorige keer schreef ik over dyslexie. Vandaag ADHD.

Sandra Scott

Sandra Scott is een meertalige trainer en directeur van Chataway School. Daarnaast heeft ze een partnerschap in Chatafit. Ze heeft een volwassen zoon.

Diagnose

In de periode dat ze als leerkracht werkte op een speciale school voor kinderen met ADHD zei een van de kinderen: u bent net als wij, juf. Met dit verhaal ging ze naar het hoofd van de school, die haar vertelde dat ze dat ook had gemerkt en gaf haar een boek. Sandra herkende zichzelf in het boek. Sandra was 46 toen ze de diagnose ADHD kreeg. ADHD uit zich anders bij meisjes en vrouwen, o.a. in dagdromen.

Stuiterbal

Toen Sandra opgroeide was er weinig bekend over ADHD. Haar moeder beschrijft haar als een stuiterbal. Je kon Sandra geen moment uit het oog verliezen. Voor je het weet had ze weer iets uitgehaald. Sandra heeft altijd geweten dat ze anders was, omdat ze in veel dingen geïnteresseerd is. Daarnaast kreeg ze van de leerkrachten vaak te horen dat ze ongeorganiseerd, snel afgeleid en vaak te laat in de les was.

Focus

Focus is een uitdaging. Wat ik leuk vond daar was ik goed in, maar haalde slechte cijfers in andere vakken. Een groot voordeel van ADHD is dat je je ergens met hart en ziel en heel veel energie in kunt storten, die andere mensen niet hebben. Sandra was van jongs af al geïnteresseerd in talen ook al zaten er vakanties naar het buitenland niet in.

Universiteit

Na een aantal jaren als stewardess gewerkt te hebben bezocht Sandra de universiteit om moderne talen te studeren. Ze is afgestudeerd in Frans, Spaans en Italiaans. En dan spreekt Sandra ook nog vloeiend Duits.

Vindingrijk en innovatief

Mensen met ADHD zijn vindingrijk en innovatief, twee handige eigenschappen in een onderneming. Sandra heeft zoveel energie dat fitness een andere passie van haar is. Naast Chataway heeft ze samen met een zakenpartner Chatafit gelanceerd, waarbij het leren van een taal gecombineerd wordt met fitness voor kinderen.

Dankbaar

Sandra is dankbaar voor haar ADHD want ze gelooft dat dat de reden is dat ze zoveel bereikt heeft.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend