Een leeruitdaging

Hoe kan een leeruitdaging een geheim wapen zijn voor een succesvol leven? Wanneer je kind een diagnose krijgt, die je kind labelt met een neurodiversiteit zoals dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autistisch spectrum enzovoorts dan maak je je zorgen. Wat als mijn kind niet mee kan komen op school? Wat als dit effect heeft op zijn/haar sociale leven? Welke mogelijkheden blijven er over voor zijn/haar toekomst?

Allemaal vragen die je je terecht mag stellen en kant-en-klare antwoorden zijn er niet. Een leeruitdaging is lastig en vraagt veel van je kind, jij als ouder en de school. Er zit ook een positieve keerzijde aan een leeruitdaging. De komende weken passeren een aantal succesvolle mensen de revue om je moed te geven.

We trappen deze serie af met dyslexie.

Roy Martina

Roy Martina is holistisch arts, internationaal bestseller auteur, inner business coach.

Jeugd

Geboren en getogen op Aruba in een gezin van acht is Roy de enige die last heeft van taalproblemen. Bij de geboorte heeft Roy een lichte hersenbeschadiging opgelopen. Zeker de eerste paar schooljaren had Roy veel moeite met lezen en schrijven. In het bijzijn van Roy kregen Roy’s ouders op school te horen dat er niet veel meer in zat dan ambachtsman.

Judo

Roy had moeite op school mee te komen en blonk ook op andere gebieden niet uit. Daardoor was Roy druk en agressief. Roy ging op judo waar hij mede dankzij de judoleraar eindelijk zichzelf kon zijn en zo zijn zelfvertrouwen werd vergroot. Roy werd uiteindelijk judokampioen en blonk uit in vele sporten.

Steun

Roy’s vader was autodidact en heeft zich door lezen en zelfstudie opgewerkt. Studeren was in de ogen van Roy’s vader de enige manier om vooruit te komen. Vader was een grote steun voor Roy en het hoofd van de school oefende extra met hem. Op de lagere school maakte Roy kaartjes van alle moeilijke woorden en droeg deze overal bij zich: flitskaarten, die tegenwoordig bij elk leesprogramma zitten.

Middelbare school

Roy wilde per se naar de HBS en met hulp van zijn vader is dat gelukt, ook al waren de kaarten niet gunstig. Doordat Roy in het eerste trimester al vastliep ging Roy alle lessen op bandrecorder vastleggen. Deze banden draaide hij dan af terwijl hij sliep, waardoor hij onbewust alles in zich op nam. Met zijn taal heeft het niet geholpen, omdat hij daar alles door elkaar bleef halen. Uiteindelijk is Roy als allerbeste leerling geslaagd en kon zijn droom gaan verwezenlijken: van het eiland af om te studeren en dat met een beurs!

Arts

Het werd medicijnen en ook nu weer maakte Roy van de lessen zijn slaapprograma’s. In het laatste jaar krijgt Roy een ongeluk en brak twee nekwervels. Wonder boven wonder hield hij er alleen een bibberende rechterhand aan over. Zijn droom om chirurg te worden was hierdoor wel vervlogen. Na een jaar als huisarts gewerkt te hebben bezocht Roy een acupuncturist om van zijn bibberende hand af te komen. Dit was zo succesvol dat hij de studie zelf is gaan volgen. Er zouden nog vele natuurgeneeswijzen volgen. Door te combineren ontwikkelde Roy zelf een aantal geneeswijzen als Omega Healing en NEI (neuro-emotionele integratie).

Coachen

Bij het sporten leerde Roy mensen coachen. Zijn kennis op het gebied van geneeswijzen en coachen is omgezet in een opleiding tot health coach. Van daaruit heeft Roy zich steeds verder ontwikkeld en heeft managers en bedrijven gecoached. Hierbij maakt Roy o.a. gebruik van slaapprogramma’s. Op dit moment verdiept Roy zich in Quantum healing. Samen met zijn vrouw Joy geeft Roy vele seminars op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend