Verkoeling in het bos zoeken is met deze dagen geen overbodige luxe. En het bos is voor heel veel andere dingen ook goed. Dat wil ik je in deze blog onder de aandacht brengen.

Bewegen in de natuur gezond voor lichaam en geest

Lichaamsbeweging staat op nummer voor ons gevoel van algeheel welbevinden. En wanneer je dat buiten doet is het een win-win situatie. Wandelen is beter voor de gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vaak buiten sporten zich veel beter kunnen concentreren en zich makkelijker aan hun programma (lees regelmatig bewegen) kunnen houden dan mensen die dat niet doen.

Bewegen verbetert het geheugen, vermindert stress, vergroot het zelfvertrouwen

Een ander onderzoek aan de Universiteit van British Colombia wees uit dat aerobics beoefenen in de natuur het geheugen verbetert en helpt geheugenverlies te voorkomen. Tevens vermindert het stress en angst en het vergroot het zelfvertrouwen. Voeg daar de voordelen van het buiten zijn aan toe zoals het binnenkrijgen van daglicht en je bent lekker en gezond bezig. Zie ook mijn blog: Zijn alleen worteltjes goed voor je ogen?

Kinderen met ADHD hebben baat bij in de natuur zijn

Een studie uitgevoerd door doctor Frances E Kup en doctor Andrea Faber Taylor liet zien dat kinderen met ADHD die meededen aan ‘groene’ buitenactiviteiten veel geconcentreerder blijven en minder last hadden met het beheersen van de impulsen. Daar heb ik al een keer uitgebreider over geschreven: Groene omgeving kan het risico bij kinderen op ADHD verlagen 

De natuur in los  van de technologie vergroot de vindingrijkheid

De psychologen Ruth Ann Atchley en David L. Strayer onderzochten het effect van het losmaken van alle technologie en je verbinden met de natuur. De conclusie is dat creatieve probleemoplossing drastisch verbetert. En wat prikkelt de fantasie meer dan bijvoorbeeld een ongevallen boom: het is geen boom, het is een boot, een vliegtuig, een kasteel, of ….  Of een bijzonder gevormde tak waar thuis mee gaat knutselen.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend