Bos-baden is een weldaad voor je gezondheid. Daar werd ik middels dit artikeltje deze week weer aan herinnerd. Voordat ik deze blog ging schrijven heb ik dan ook lekker een wandeling gemaakt en een tijdje heerlijk in de zon gezeten in een klein natuurgebiedje bij mij in de buurt.

Daglicht en groen

In mijn vorige blog schreef ik al dat daglicht goed is voor leerprestaties en creativiteit. Sowieso heeft een groene omgeving een positieve invloed op je hele gestel en daarmee ook op leerprestaties. Daar heb ik al vaker over geschreven. Zie de links in de blog Daglicht.

Shinrin-Yoku oftewel bos-baden

Shinrin-Yoku oftewel bos-baden werd in 1980 al als therapie ingevoerd in Japan. Nu sijpelt deze therapie hier langzaam de huisartsenpraktijken binnen. Fijn dat er niet meteen naar medicijnen wordt gegrepen en dat een andere (en goedkopere) manier is om weer lekker in je vel te komen. Ik schreef al eerder een blog over bos-baden en de vele voordelen ervan.

Veel stress

Op dit moment is er veel aandacht voor het feit dat veel kinderen en volwassenen flink gestrest, angstig of zelfs depressief zijn. Misschien speelt dat ook wel in jouw gezin. De natuur in is dan zeker een aanrader. Ja maar Dunja ik woon midden in de stad en daar is niet zoveel natuur. De natuur in is heel breed. Een klein parkje bij jouw in de buurt kan al genoeg zijn voor de eerste stap naar herstel. Ook dat valt onder bos-baden en is een weldaad voor je gezondheid. Misschien is er wel een kinderboerderij in de buurt. Het knuffelen van dieren heeft ook positieve invloed op de gezondheid.

Lente en zomer

We gaan weer richting de zomer en dat vergroot de kans dat het goed weer is en we erop uit kunnen. Heb je weinig tijd om met je kind(eren) de natuur in te gaan? Wat dacht dan van in het parkje bij jou in de buurt picknicken. Maak een lekkere maaltijdsalade, pak wat kommetjes en lepels in, vul een fles met water, neem een deken en vergeet niet een paar vochtige washandjes. Dan kun je aan het eind van de werkdag toch even buiten van de natuur genieten. Of ga ’s middags met een paar boterhammen de natuur in.

Brain Gym®

En is er een keer echt geen gelegenheid naar buiten te gaan? Dan kun je een paar  van de leuke, eenvoudige oefeningen uit Brain Gym® doen om te ontspannen of je creativiteit weer aanzetten. Kijk op mijn website naar de mogelijkheden. Welke ideeën heb jij voor andere ouders om de natuur in te gaan? Laat het hieronder weten en inspireer elkaar.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend