voor de motorische ontwikkeling, leerprestaties en cognitieve ontwikkeling van je kind: Deel 2

Deel 1 nog niet gelezen: klik hier

Pauzes op school zijn geen luxe maar noodzaak

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op school tijdens de pauzes buiten spelen minder ongedurig, minder lusteloos zijn en zich beter kunnen concentreren op hun (school)taak dan kinderen die geen pauze krijgen of binnen blijven. Ook de motoriek verbetert, kinderen slapen beter, het maakt kinderen sterker en socialer.

Onderzoek

The American Academy of Pediatrics’ Council on School Health publiceerde in 2013 al een uitspraak dat pauzes een cruciaal en noodzakelijk onderdeel is van de ontwikkeling van het kind en zou niet gebruikt moeten worden om een kind te straffen of plaats te maken voor de academische vaardigheden

Meer pauzes

In de Verenigde Staten zijn er basisscholen die de pauzes hebben verhoogd naar vier keer 15 minuten gedurende de schooldag om de routine te doorbreken en de mateloze energie, die kinderen nu eenmaal hebben, kwijt te raken. Dit met verbluffende resultaten. De leerkrachten merken op dat de kinderen zich beter kunnen concentreren, kalmer zijn en dat er minder gedragsproblemen zijn.

Vrij spel na school

Krijgt je kind weinig gelegenheid op school voor vrij spel zorg dan dat er na school ruim gelegenheid is alsnog buiten vrij te spelen. Het gaat om het ongestructureerde vrije spel, een buitensport telt in dit geval niet mee. Minimaal een uur per dag en in dit geval is meer beter.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend