Een tijd terug schreef ik al over de positieve effecten bij het op blote voeten lopen en de vele gezondheidsvoordelen hiervan. Lees hier de blog blootsvoets lopen.

Bargerveen

Zelf heb ik vorige week twee lange wandelingen op blote voeten gemaakt over het Bargerveen, Drenthe. Ik vond het best wel spannend. Voorheen wandelde ik alleen op het strand blootsvoets. Naast wat spierpijn, met name van de kleine spieren in mijn benen, doordat je deze anders gebruikt, voelde ik me heerlijk ontspannen. Het Bargerveen heeft zandpaden, graspaden en stukjes met bosachtige paden, waar dus veel takjes e.d. liggen. De laatste is redelijk oncomfortabel voor de beginnende blote voeten loper. Juist de afwisseling van ondergrond maakt zo’n wandeling heerlijk divers. Een filmpje met mijn ervaring op het Bargerveen kun je hier bekijken.

Naast alle opgesomde voordelen in voornoemde blog zijn er nog meer voordelen.

Aarden

Zoals je wellicht weet zijn wij mensen elektromagnetisch geladen. Een actie en reactie in ons lichaam wordt middels zenuwprikkels, kleine stroompjes, doorgegeven naar de hersenen en andersom.

Wij hebben een positieve lading. Door het dragen van schoenen, zeker de huidige schoenen met vaak een synthetische zool, raken we de overvloed van positieve lading slecht kwijt. De aarde heeft juist een negatieve lading. Door op blote voeten te lopen raken we het teveel aan positieve lading kwijt. Heb je schoenen met volledig leren zolen (of veganistisch leer) ook dan raak je het teveel aan positieve lading kwijt.

Gezondheidsvoordelen

Door het teveel aan positieve lading kunnen er allerlei gezondheidsklachten ontstaan als stress, pijn, slaapproblemen etc. Juist het contact met de aarde werkt als een antioxidant. Een uitgebreid Engelstalig artikel over dit onderwerp vind je hier 

Begin

Vind je het een stap te ver om al buiten op blote voeten te lopen begin dan binnenshuis. Heb je een tuin kun je het gebied uitbreiden. Niet alleen de ontwikkeling van de voeten van je kind varen er wel bij, maar de hele uitlijning van het lichaam. Ook jouw lichaam vaart er wel bij. Doe dus gerust mee.

Weetje

Zand, gras, beton en keramische tegels verbinden je met de aarde. Asfalt, rubber, hout, plastic, vinyl en teer werken juist isolerend.

Veel wandelplezier.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend