Mentaal in balans door een goede lichaamshouding is geen sprookje. Je hoort de laatste tijd dat met name veel tieners depressief zijn. In een gesprek tussen Jorn Luka en Hans Peter Roel geeft Hans aan wat de meest depressieve houding is. Hans laat dat hier zien, dat is bij ongeveer 1:26 uur. En laat dat nu net een houding zijn, die veel tieners een groot deel van de dag bezigen.

Mentaal in balans door een goede lichaamshouding

Over je lichaamshouding en hoe je over jezelf denkt schreef ik al eerder een blog. Maar ja, hoe krijg je je kind zover dat ze een andere houding gaan aannemen? Zoek naar activiteiten, die je kind leuk vindt zodat je kind wat regelmatiger een andere houding aanneemt op de dag.

Nu zul je tieners niet zo makkelijk van de smartphone af krijgen. Wat kun je dan wel doen? Mijn twee jongens fietsten in hun tienertijd naar school. De een ging daarnaast nog naar de Scouting en de ander begon met skateboarden. Ze waren dus in ieder geval een deel van de tijd in beweging en buiten.

Sport jouw kind? Nee? Is er een mogelijkheid dat je kind dat wel gaat doen? Welke sport vindt je kind leuk? Kijk dan naar mogelijkheden je kind die sport te laten beoefenen. En wellicht vinden jullie een gezamenlijke activiteit die je eens per week kunt doen. Een wandeling in de natuur, joggen of een potje voetbal. Daar versterk je ook de onderlinge band mee.

Brain Gym®

Ook Brain Gym® kan zorgen voor een betere mentale balans. Zo zijn er een zestal specifieke oefeningen, die je kunt inzetten wanneer je je gestrest voelt en je focus op te taken kwijt bent. Een zo’n oefening is bijvoorbeeld de kuitpomp.

De kuitpomp

Sta met één voet naar voor ( zoals lopers die stretchen). Buig de voorste knie niet verder dan de tenen. Tegelijkertijd laat je de hiel van de achterste voet op de vloer rusten. Terwijl je inademt hef je de achterste hiel op, en bij de uitademing laat je hem weer zakken. Herhaal deze beweging een aantal keren en wissel daarna de benen van positie. Je lichaamsgewicht houd je op je voorste been. Doordat je je voorste been buigt gaat de hiel van je achterste been naar beneden.

Wil je meer weten van Brain Gym®? Kijk dan naar de mogelijkheden op mijn website.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend