Lekker slapen met Brain Gym®. Recent verscheen een onderzoek in India onder studenten naar het effect van Braon Gym® bij milde slapeloosheid. Een slechte kwaliteit van slaap heeft effect op mensen van alle leeftijden. Reden waarom er gezocht wordt naar niet-farmaceutische manieren  om de slaap te verbeteren. Brain Gym® is een grote kanshebber in deze.

Slaaptekort

Slaaptekort heeft invloed op onze mentale gezondheid, motivatie, redenatie en het begrijpen van gebeurtenissen, het rijpen van de hersenen en de fysieke ontwikkeling. Wanneer je kind gebrek aan slaap heeft kan het niet effectief leren. De slaap zelf speelt een grote rol in het geheugen. Informatie die onbelangrijk is wordt verwijderd, zodat er ruimte komt voor nieuwe informatie. Lees meer hierover in mijn blog Middagdutje.

Het onderzoek

De 65 deelnemers, nog niet afgestudeerde fysiotherapie studenten met milde slapeloosheid klachten, hadden een tiental Brain Gym® activiteiten tot hun beschikking, te weten:

Kruisloop wordt gebruikt als warming-up

In-de-knoop en uit-de-knoop stimuleert de lateraliteit en zij-aan-zij coördinatie

Positieve punten voor vermindering van stress

Armactivatie voor de ontspanning van het middenrif en vaardigheid voor het hanteren van gereedschap in de breedste zin (pennen, scharen, bestek etc.)

Aardeknoppen voor mentale alertheid en oriëntatie van het hele lichaam

Reuzegeeuw voor meer zuurstof in het lichaam

Liggende achten voor het verbeteren van de controle van de oogspieren

Zweefvliegtuig voor het verbeteren van de bloedsomloop en de zuurstofstroom

Voetflex verbetert de lichaamshouding

Energiegolf verbetert ook de lichaamshouding, het behoudt van de juiste spierspanning van de rugspieren, soepelheid van de ruggengraat, flexibiliteit en ontspanning

Conclusie

De conclusie van het recente Indiase onderzoek is positief en de onderzoekers bevelen aan dit onderzoek uit te breiden naar andere leeftijdsgroepen.

Wil jij meer weten van Brain Gym® of ervaren wat Brain Gym® voor je kan doen? Regelmatig geef ik een Brain Gym® Proeverij. Stuur een mailtje naar contact@atouchofdunja.nl en ik houd je op de hoogte wanneer de volgende Proeverij is.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend