Nu we in Nederland in een uitzonderlijke situatie zitten, uniek in onze geschiedenis, biedt deze situatie ook kansen voor jouw en je kind. Juist door de extra tijd die je nu doorbrengt met je kind/kinderen. Het volgende verhaal illustreert waarom die tijd met je kind zo belangrijk is. 

Hieronder het verhaal van mijn business coach en mentor

De zoon van mijn coach vroeg aan zijn vader of hij het boek van oom Andy Harrington, Passion into Profit, mee naar school mocht nemen om aan zijn klasgenootjes te laten zien en er uit voor te lezen. Uiteraard zeg je JA wanneer je zeven jaar oude zoon vraagt een boek te lezen over Business en Persoonlijke Ontwikkeling. Tenminste, wanneer je de belangstelling van je kind volgt en stimuleert.

Volwassen boek versus fantasie en fictie

De volgende dag vertelde de zoon dat hij het boek niet mee mocht brengen want het was voor volwassenen en niet voor kinderen. Terwijl hij op school een boek aan het lezen is over een hond ‘born to run’, een volwassen fictie boek. Wat??!!

Serieus! Een kind wil zijn kennis verbreden met vitale persoonlijke ontwikkeling vaardigheden, die ze niet op school krijgen. Dat mag niet want het is voor volwassenen, maar de hele dag zijn hoofd volstoppen met fantasie en fictie kan wel?

Persoonlijke ontwikkeling en andere vaardigheden

Kinderen al vroeg onderwijzen in persoonlijke ontwikkeling en ondernemersvaardigheden is juist in deze tijd hard nodig. Kinderen hebben het nodig creativiteit, vindingrijkheid en veerkracht te ontwikkelen die ze als volwassenen nodig hebben om met de uitdagingen, die het leven brengt, om te gaan.

De school zou juist meer open dienen te staan voor dergelijke initiatieven. Daarom is het juist zo belangrijk veel tijd met je kind door te brengen. Dan kun je jouw kennis, vaardigheden, waarden en normen met je kind te delen in plaats van dit over te laten aan de mensen met wie zij de meeste tijd doorbrengen, de mensen op school.

Er zijn zeker goede scholen, maar veel scholen missen de overvloedige ‘groei’ mindset. Daar wordt het lesprogramma afgedraaid. Dan komt het op jou aan dit aan je kind door te geven.

De interesses van je kind

In de kleuterleeftijd hebben mijn beide zonen een aantal maanden kleuterdans gevolgd, totdat zij aangaven het niet meer leuk te vinden. Had ik mijn droom (ballet juf) op hen geprojecteerd was de kans groot geweest dat ze veel langer op les moesten blijven. Prima wanneer je je kind kennis laat maken met jouw interesses, maar houd wel in de gaten wat bij je kind past. Observeer waar de interesses van je kind liggen en stimuleer de ontwikkeling ervan. En misschien is dat wel heel iets anders. Ga samen op ontdekkingsreis. Mijn beide zonen zijn uiteindelijk de technische kant opgegaan.

Wat wil jij aan je kind meegeven voor nu en voor later? Laat hieronder een reactie achter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend