Een hobby als trouwe supporter bij een leeruitdaging. Jazeker. Het hebben van een leeruitdaging kan de schooltijd en schoolprestaties beïnvloeden en dan vaak niet in positieve zin. Een jongen uit Singapore raakte geïnspireerd door social media om te gaan body builden. Body builden is inmiddels zijn passie geworden en hij hoopt professioneel body builder te kunnen worden.

Vaardigheden ontwikkelen

Juist door het beoefenen van deze sport ontwikkelde hij vaardigheden, die hem helpen bij zijn dyslexie. Door de routine van het trainen en de lat steeds weer wat hoger te leggen ontwikkelde hij discipline, die hem ook van nut is bij zijn huiswerk. Om zijn lichaam in goede conditie te houden eet hij gebalanceerd en gezond. Iets waar zijn hersenen ook van profiteren. Door het strakke trainingsschema heeft hij ook een voor hem werkend schema voor school, huiswerk en andere activiteiten.

Waar loopt je kind warm voor?

Het hoeft niet per se body builden te zijn om vaardigheden te ontwikkelen waar je een leven lang plezier van hebt. Een muziekinstrument bespelen, dans, het onderzoeken van de natuur, archeologie, sport enzovoorts zijn mogelijkheden om je in te bekwamen. Het gaat erom dat je kind er veel voor over heeft om net een tandje bij te zetten.

Groeiend zelfvertrouwen

Naarmate de vaardigheid en/of kennis groeit in de hobby neemt het zelfvertrouwen toe. Je kind merkt dat het wel iets kan en dat werkt door bij de leeruitdaging zoals in bovengenoemd voorbeeld.

Mijn ervaring tijdens de middelbare schooltijd

Wanneer ik op mijn middelbare schooltijd terug kijk denk ik dat de twee jaar intensieve ballet training (vier keer per week anderhalf uur les) mij heeft geholpen bij het schoolwerk. Dit leerde ik pas veel later toen ik mij verdiepte in Brain Gym®. Aangezien Gail Dennison, die samen met haar man Paul Dennison aan de wieg staan van Brain Gym®, ook veel heeft gedanst zijn er veel bewegingen vanuit ballet in de Brain Gym® terecht gekomen. Ook al is het dan in iets andere vorm.

Wanneer je kind erop uit trekt met zijn vlindernetje, piano speelt of hockeyt er worden veel kruislopen of kruisbewegingen gemaakt. De kruisloop, een van de belangrijkste oefeningen uit Brain Gym®, zet beide hersenhelften aan het werk, je gaat dieper ademhalen waardoor alle organen van meer zuurstof worden voorzien. Een win-win situatie.

Welke hobby kan jouw kind supporten

Zijn jij en je kind nog zoekende naar iets wat bij je kind past dan is de online cursus De 9 leerstijlen: ont-dek en ont-wikkel het talent van je kind wel iets voor je. In deze cursus maak je kennis met de 9 leerstijlen en de kwaliteiten van elke leerstijl, welke activiteiten daar bij passen en hoe je die extra kunt ondersteunen. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Wil je juist meer ondersteuning met Brain Gym® zelf kijk dan onder Brain Gym® op mijn website naar de mogelijkheden.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders of op sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend