Alleen door creativiteit kunnen onze kinderen straks wedijveren met machines. Aldus Jack Ma, directeur van de Alibaba Groep.

Het schoolsysteem is verouderd

Onderwijs is op dit moment een grote uitdaging. Alles wat op dit moment onze kinderen leren is kennis van 200 jaar geleden. Machines zijn op het gebied van kennis slimmer en onze kinderen delven het onderspit wanneer ze het tegen machines moeten opnemen. Wanneer het schoolsysteem op deze voet doorgaat komen we in grote moeilijkheden. Robots kunnen 800 miljoen banen vervangen in 2030.

Iets unieks leren i.p.v. iedereen dezelfde kennis aanbieden

Leer onze kinderen iets unieks zodat een machine hen niet bijhoudt. Op deze manier kunnen onze kinderen het opnemen tegen de robot.

Deze ‘zachte’ vaardigheden zouden onze kinderen moeten leren:

  • Waarden
  • Geloof (in zichzelf)
  • Onafhankelijk denken
  • Teamwork
  • Zorg voor anderen.

Creativiteit ontwikkelen door sport, muziek en kunst

Deze vaardigheden kun je ontwikkelen door o.a. het beoefenen van sport, muziek, dans of kunst als schilderen en beeldhouwen. Zo kunnen we ons onderscheiden van machines. Wanneer robots iets beter kunnen dan wij als mens, laten we onze kinderen dan andere vaardigheden leren.

Als ouder de creativiteit van je kind stimuleren

Zolang sport, muziek, dans en kunst op scholen nog bijvakken zijn ben je als ouder de aangewezen persoon deze vaardigheden je kind aan te bieden. Kijk naar je kind en ontdek de eindeloze creativiteit van je kind.

Een leuke oefening voor het ontwikkelen van creativiteit is de Dubbele Doedel.

De Dubbele Doedel doe je met beide handen, alsof je dirigeert. Je handen maken dezelfde beweging. Gaat je rechterhand naar rechts, dan gaat je linkerhand tegelijkertijd naar links en omgekeerd. Dit kun je in de lucht doen, maar ook bijvoorbeeld met in iedere hand een potlood en tekenen op een vel papier. Of met twee kwasten en twee kleuren verf. En wanneer je het vaker doet zul je zelf meer mogelijkheden ontdekken. Experimenteer naar hartenlust.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Jack Ma

Jack Ma is een Chinese zakengigant, investeerder en filantroop. Jack Ma is mede-oprichter en directeur van de Alibaba Groep, een multi-nationaal technologisch conglomeraat.

https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/10155081394521479/UzpfSTg3NjAxMzU2NTgzMDE3MzoxNDgwNTMwMDI1Mzc4NTIx/

Filmpje van Jack Ma – januari 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend