Workshop:
Movement Based Learning

zaterdag, 29 februari, 13:30-16:00

In deze 2,5 uur durende workshop leer je twee Bouwsteen Activiteiten, die je thuis meteen toe kunt passen.

Movement Based Learning is een programma gebaseerd bewegend leren. Het brein groeit doordat je beweegt. Door te bewegen leg je verbindingen aan tussen de verschillende hersendelen.

Kinderen zijn nog in ontwikkeling en daarmee ook de verbindingen tussen de diverse hersendelen. Daarom is het essentieel dat kinderen veel bewegen zodat ze goed kunnen functioneren.

Wanneer de samenwerking tussen alle delen van de hersenen makkelijk gaat kan alle informatie, die binnenkomt, op een goede manier verwerkt worden. Zo zullen alle seintjes tussen de hersenen en het lichaam optimaal doorgegeven worden.

Cecilia Koester ontwikkelde dit programma in America. Zij deed dit in nauwe samenwerking met Paul en Gail Dennison. Paul en Gail zijn de ontwikkelaars van Brain Gym 101 en de Educatieve Kinesiologie en de oprichters van de Educational Kinesiology Foundation

Dit programma is een aanrader voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt. De cursus geeft je inzicht in de bewegingsontwikkeling van een kind. De Bouwsteen Activiteiten versterken het bewegingsfundament van het kind, mobiel of niet. Wanneer het fundament stevig staat kun je weer leren in plaats van reflexmatig reageren.

Nieuwsgierig geworden?

Kom naar de workshop

In deze 2,5 uur durende workshop leer je twee Bouwsteen Activiteiten, die je thuis meteen toe kunt passen.

Kosten: €15,–, inclusief hand-out met de twee Bouwsteen Activiteiten

Locatie: Pilago, Walplantsoen 14, 3961 CA Wijk bij Duurstede
Bijdrage voor deze workshop: €15,-
Organisator: A Touch of Dunja
Aanmelden: contact@atouchofdunja.nl
Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link