Trainingsdagen voor Ouders

Workshops en begeleiding op maat voor ouders van kinderen met leeruitdagingen

Tijdens de trainingsdagen leer je strategieën kennen die je als ouder kunt inzetten om een rijke voedingsbodem te creëren voor je kind, zodat hij of zij zich volledig kan ontwikkelen. Want net als een kleurrijke achtertuin vol met mooie bloemen, heeft je kind een omgeving nodig die zijn of haar groei ondersteunt.

Je leert stap voor stap hoe je een voedende, beschermende en ondersteunende omgeving creëert voor je kind, zowel van binnen als van buiten. Want wanneer de omgevingsfactoren gunstig zijn, kunnen de vaardigheden en talenten van je kind het beste tot uiting komen.

De onderwerpen die tijdens de trainingsdagen worden besproken, zijn:

  • Het belang van en het effect van voldoende water drinken op het leervermogen van je kind, en hoe deze natuurlijke ‘energiedrank’ het verschil kan maken tussen goed concentratievermogen of het gebrek daaraan.

  • Welke voedingsmiddelen een direct en indirect effect hebben op het leervermogen en prestatieniveau van je kind.

  • Waarom beweging onmisbaar is voor een gezonde ontwikkeling van het brein, waarom lichamelijke oefeningen helpen bij het leren en hoe je dit op een speelse manier kunt integreren in het dagelijks leven van je kind.

  • De gevaren van over- en onderprikkeling op ontwikkeling van gezonde mentale functies en hoe je jouw kind hiertegen kunt beschermen.

  • De vaak onderschatte voordelen van tijd doorbrengen in de natuur en hoe dit een positief effect heeft op het energieniveau van je kind, en ook hoe ‘natuurtijd’ het gezinsleven harmoniseert.

Contact

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen?

Je kunt me bereiken via het formulier of onderstaande gegevens.

Tel: 06 – 589 11 031

Email: contact@atouchofdunja.nl

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link