Wij kijken allemaal met andere ogen naar hetzelfde kind. Een uitspraak van een ambulant begeleider als reactie op mijn vorige blog: door de ogen van je ouders. Lees hier de blog.  Voor mij aanleiding om dit onderwerp verder uit te diepen.

Uniek

We zeggen dat ieder mens uniek is. En dat is ook zo. Ook al hebben we dezelfde ouders we krijgen toch een andere samenstelling van hun genen mee. Wist je dat eeneiige tweelingen na 70 jaar totaal ander genen hebben? Daar vond ik een leuk filmpje over op YouTube, wel in het Engels. Genetische verschillen bij eeneiige tweelingen (epigenetica)  De genen veranderen door de signalen die ze krijgen. Onder invloed van de fysieke omgeving, ervaringen die je op doet en zelfs je eigen gedachten beïnvloeden je genen.

Verborgen talenten

Juist die andere blik naar je kind kan onvermoede talenten naar boven halen. Komt je kind in aanraking met wetenschap, natuur, muziek, sport, dans of beeldende kunst dan kan dat de aanleiding zijn voor een succesvolle carrière in een van deze disciplines. Ook al heb jij als ouder daar niets mee. Het omgekeerde is ook een mogelijkheid. Juist doordat jij iets graag doet en je kind er van jongs af aan al mee in aanraking komt kan het nog beter gaan presteren dan dat jij doet. Kijk maar naar Max Verstappen.

Andere ogen

En heeft je kind een leeruitdaging dan is het fijn wanneer verschillende paren ogen meekijken naar je kind. Het kan net die kleine aanpassing zijn in de benadering van je kind waardoor je kind opbloeit en beter met de uitdaging om kan gaan.

Kinderen met een leeruitdaging begeleiden het beste uit ze te halen met behulp van Brain Gym is mijn passie. Wil je kennismaken met mij en Brain Gym stuur een mailtje naar contact@atouchofdunja.nl voor een gratis gesprek.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend