Elk zaadje neemt zijn tijd om uit te komen! Gun je kind de tijd zichzelf te ontwikkelen. Iedereen loopt zijn eigen ontwikkelingspad in zijn eigen tijd. Want niet alle zaadjes komen meteen uit. Sommige doen er gewoon wat langer over.

Het ene kind zal eerder lopen en het andere eerder praten.  Je hebt laagvliegers op de basisschool en middelbare school en zodra ze op het MBO terecht komen bloeien ze helemaal op. En andersom gebeurt ook. Ze doen het prima op de basisschool en middelbare school en in het hoger onderwijs weten ze het niet meer en haken ze af.

Consultatiebureau

Het staat me nog levendig voor mijn ogen. Met mijn oudste ging ik naar het consultatiebureau. Vraagt de arts of hij al wawawa zegt? Nee, zei ik, hij is druk bezig met tanden te krijgen. Ik kreeg een blik van: wat weet jij daar nu van als jonge moeder, ik heb hier voor gestudeerd! Mijn zoontje deed het niet volgens het boekje en dat kon niet in haar ogen. Laat je niets wijsmaken zodra je kind binnen de marges blijft van wat normaal is gaat het goed. Leren lopen bijvoorbeeld doen kinderen ergens tussen de achtste en achttiende maand.

Laatbloeier

Een achterneef is zwaar dyslectisch. Zijn ouders hebben lopen duwen, trekken, sjorren en nog meer uit de kast gehaald om hem door de basisschool en middelbare school heen te krijgen. Daarna heeft hij de Mbo-opleiding beveiliging gevolgd want hij wilde bij de politie. De toelating voor de politieacademie en marechaussees heeft hij niet gehaald. Daarop zei zijn vader dat hij een baantje moest zoeken als overbrugging voor een tweede poging. Hij werkt nu bij een installatiebedrijf en volgt een interne opleiding. Dat doet hij zo goed dat de monteurs ‘vechten’ om hem mee te krijgen bij de klussen.

Stapelen

Een andere manier om er te komen is stapelen zoals Mirek deed. Als Mavoleerling kreeg hij te horen dat zijn droom om orthopedisch chirurg te worden wel kon vergeten. Gemotiveerd als hij was en het beschikken over een lange adem is hij met stapelen nu orthopedisch chirurg. Lees hier zijn indrukwekkende weg.

Het komt goed

Ook al maak je je nu zorgen om je kind, omdat je kind het niet makkelijk heeft op school. Weet dat je kind uiteindelijk zijn of haar plekje vindt waar het tot zijn recht komt. En dat kan via een omweg zijn zoals mijn achterneef of de lange adem zoals Mirek. En wat nu een uitdaging is kan later wel eens de super power zijn van je kind. Daar heb ik al blogs overgeschreven: dyslexie, ADHD, OCD en ASD

Wil je het talent van je kind ont-dekken en ont-wikkelen dat is de online cursus: De 9 leerstijlen: ont-dek en ont-wikkel het talent van je kind iets voor jou.

Kinderen met een leeruitdaging begeleiden het beste uit ze te halen met behulp van Brain Gym is mijn passie. Wil je kennismaken met mij en Brain Gym stuur een mailtje naar contact@atouchofdunja.nl voor een gratis gesprek.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend