De lente komt eraan. Je kunt het al aan van alles merken. De dagen worden weer wat langer. Sneeuwklokjes en krokusjes steken hun kopjes boven de grond. Links en rechts zie je al weer knopjes en blaadjes aan de takken. En al sinds een paar weken fluiten de vogeltjes anders. Is jou dat al eens opgevallen dat vanaf november tot half of eind januari de vogels anders fluiten? Ga er maar eens op letten. Ik wist het ook niet tot voor een paar jaar geleden.

Zomertijd

Met het begin van de lente gaat ook de zomertijd weer in. Dit jaar valt dat op zondag, 26 maart. Voor velen is het vooruit zetten van de klok weer een tijd van aanpassing aan het nieuwe ritme een uitdaging. De een heeft er meer last van dan de ander. Hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op deze periode? En nog belangrijker je kind, die leeft van nature nog veel meer volgens het biologische ritme en heeft er vaker moeite mee.

Langzaam wennen

Begin drie dagen van tevoren al met stapsgewijs je kind een kwartier eerder naar bed te brengen. Gaat je kind bijvoorbeeld om 19:30 uur naar bed. Begin dan op donderdag met 19:15, vrijdag 19:00 en zaterdag 18:45. Dan zit je zondag al op de ‘zomertijd’.

of

Verspreid het over 6 dagen en ga iedere dag 10 minuten eerder naar bed. Speciaal voor de gevoelige en langzame wenners.

Smokkelen met etenstijd

Wanneer het mogelijk is kun je het avondeten mee verschuiven en zet je het eten iedere dag een kwartier eerder op tafel. Zo kun je je ook aan het avondritueel houden van je kind. Lees in: 7 tips om je kind ’s avonds lekker in slaap te laten  vallen waarom een avondritueel belangrijk is.

Middagdutje

Het kan zijn dat je kind heel erg moet wennen aan de zomertijd en straks de wintertijd. Wanneer de dag echt te lang wordt voor je kind kun je (voor een korte periode) een middagdutje inplannen. Klik hier om meer te lezen over het middagdutje.

Ik wens iedereen een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd.

Leuk? Interessant? Waardevol? Laat een reactie achter of deel het met andere ouders.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
(ook als audioboek)
close-link

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOEK
close-link
Send this to a friend